Se želite predstaviti na našem portalu? Kliknite tukaj ...
Search
Close this search box.

Zasadite cvetoč vrt: Najlepše cvetlice za različna območja vrtov

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Zasadite cvetoč vrt: Najlepše cvetlice za različna območja vrtov

Ustvarjanje cvetočega vrta je čudovit način za izboljšanje videza vašega zunanjega prostora in pritegnitev koristnih žuželk, kot so čebele in metulji. Ključ do uspešnega vrta je izbira pravih cvetlic za različna območja vrta glede na pogoje, kot so sončna svetloba, vrsta tal in vlaga.

Cvetlice za sončna območja

Sončna območja vrta so tista, ki prejmejo vsaj šest ur neposredne sončne svetlobe na dan. Te lokacije so idealne za cvetlice, ki ljubijo sonce in potrebujejo veliko svetlobe za optimalno rast in cvetenje.

Vrtnice (Rosa)
Vrtnice so klasična izbira za sončna območja. Na voljo so v številnih barvah in oblikah ter cvetijo od pomladi do jeseni. Redno jih zalivajte in gnojite, da zagotovite bujno cvetenje.

Sivka (Lavandula)
Sivka je priljubljena zaradi svojega prijetnega vonja in čudovitih vijoličnih cvetov. Poleg tega je tudi odporna na sušo in privablja opraševalce. Sivka najbolje uspeva v dobro odcednih tleh.

Sončnice (Helianthus)
Sončnice so znane po svojih velikih, svetlo rumenih cvetovih, ki sledijo soncu skozi ves dan. So odlična izbira za ustvarjanje dramatičnega videza v vašem vrtu.

Cvetlice za senčna območja

Senčna območja vrta so tista, ki prejmejo manj kot štiri ure neposredne sončne svetlobe na dan. Te lokacije so primerne za cvetlice, ki uspevajo v senci ali delni senci.

Hoste (Hosta)
Hosta je priljubljena zaradi svojih velikih, razkošnih listov in cvetov v obliki zvončka. Dobro uspeva v senci in delni senci, ter je idealna za zasaditev okoli dreves in grmovnic.

Astilbe
Astilbe ima nežne, peresaste cvetove, ki se pojavljajo v belih, rožnatih, rdečih ali vijoličnih odtenkih. Te cvetlice potrebujejo vlažna, senčna območja in so odličen dodatek za senčne gredice.

Prstasta maslenica (Primula vulgaris)
Ta cvetlica cveti zgodaj spomladi in prinaša barve v senčna območja vrta. Prstasta maslenica najbolje uspeva v vlažnih in dobro odcednih tleh.

Cvetlice za mokra območja

Mokra območja vrta so tista, kjer je tla ves čas vlažna ali imajo težnjo k zbiranju vode. Te lokacije so idealne za cvetlice, ki prenašajo vlažne razmere in celo stoječo vodo.

Sibirska perunika (Iris sibirica)
Sibirska perunika ima čudovite modre, vijolične ali bele cvetove in uspeva v vlažnih tleh. Je odlična izbira za zasaditev ob ribnikih ali v mokrih gredicah.

Močvirska ognjica (Lysimachia nummularia)
Ta rastlina ima svetlo rumene cvetove in plazeče se stebla, ki hitro pokrijejo tla. Je odlična za mokre in senčne predele vrta.

Kaladij (Caladium)
Kaladij je cenjen zaradi svojih velikih, barvitih listov. Uspeva v vlažnih tleh in delni senci, kar ga naredi idealnega za vlažna območja vrta.

Zasaditev cvetočega vrta zahteva premišljeno izbiro cvetlic glede na različna območja vrta. S pravilno izbiro cvetlic za sončna, senčna in mokra območja boste ustvarili čudovit in raznolik vrt, ki bo cvetel skozi vse leto. Ne pozabite, da je ključ do uspeha tudi pravilna priprava tal, redno zalivanje in skrb za rastline.

Dodaj odgovor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Ne zamudite pomembnih novic. Prijavite se na naše E-novice še danes!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo vozička in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so strogo potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Odbij kolačiće
Prihvati kolačiće